zaterdag 20 september 2014

'Waterproof' laagveen!

De aarde warmt op, het weer wordt intenser en dus nemen de stortbuien toe. Waterafvoer wordt voor waterschappen dus een steeds groter issue. Voor Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden betekent dit dat ze een manier moeten gaan vinden om landbouw en stedelijke gebieden te kunnen blijven combineren met de veenrijke bodem. Agrariërs willen namelijk vaak zo snel mogelijk van het regenwater af, terwijl het veen water nodig heeft om op niveau te blijven.

Op dit moment wordt het water in weilanden en steden nog snel afgevoerd en weggepompt met behulp van gemalen. Maar dit brengt met zich mee dat het veen langzaam oxideert en dus verzakt.

Om Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden een aantal ideeën toe te werpen zijn we vandaag in discussie gegaan hen hebben we gebrainstormd over mogelijke oplossingen voor dit steeds sterker wordende verschijnsel.


Per boot zijn we van Oudewater naar Gouda gevaren. Een kleinere variant van de boot werd vroeger door de mens vanaf de kade voort getrokken. Later gebeurde dit met paarden. Een erg mooi gebied met een rijke geschiedenis!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten